Petak, 12 Aprila, 2024

U Bihaću preminuo 25-godišnji migrant iz Alžira

U ranim jutarnjim satima proteklog vikenda, medicinski tim Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić obavijestio je policiju o prirodnoj smrti migranta F.H. (25) iz Alžira. F.H. je hitnom pomoći dan ranije dovezen iz kampa Lipa, no nažalost, preminuo je u bolnici.
Dežurni liječnik potvrdio je da se radi o prirodnoj smrti, isključujući sumnje na bilo kakav nasilan ili neobičan događaj.

Prema informacijama iz kampa Lipa, F.H. se žalio na zdravstvene probleme, što je rezultiralo njegovim prijemom u bolnicu. Nakon potvrde dežurnog osoblja kampa, F.H. je vozilom Doma zdravlja Bihać prevezen do Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić.

Ova tužna vijest podsjeća nas na izazove i teškoće s kojima se migranti suočavaju tijekom svog puta. Nadamo se da će nadležne institucije nastaviti s istragom okolnosti smrti kako bi osigurale transparentnost i pružile odgovore zajednici.

Smrt F.H. pokazuje potrebu za pravilnim nadzorom i pružanjem podrške migrantima u njihovim naporima da pronađu bolje uvjete života.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE