Petak, 12 Aprila, 2024

SPASIMO ŽIVOT! Sanjanka Danijela Hodžić treba našu pomoć!

Draga familijo, prijatelji, i poznanici,
Želim vas obavijestiti o trenutnoj situaciji moje sestre, Daniela Hodžić, koji se bori s metastazama na mozgu od augusta prošle godine. Daniela trenutno koristi lijek Tukysa, koji nije pokriven ni od strane zdravstvenog osiguranja ni od strane fonda solidarnosti.

Daniela je već prošla kroz 4 ciklusa terapije, svaki traje 3 sedmice, pri čemu je uzimala dozu lijeka od 2x 300mg dnevno. Trošak ovih 4 ciklusa iznosio je 20.310€. Na kontrolnoj magnetnoj rezonanci glave pokazalo se da je stanje poboljšano u odnosu na prije terapije – smanjen je broj i veličina metastaza. Od tada je smanjena doza terapije na 2x 200mg dnevno, što sada košta 6.888€.

Do decembra smo za terapiju platili 27.200€, plus dodatnih 1.000€ za zračenje, uz pomoć vaših donacija i novca koji je dala naša familija. Od decembra je organizacija “Pomozi.ba” platila 4 ciklusa terapije, ali nažalost, više nemaju dovoljno sredstava da nastave plaćati liječenje. Na posljednjoj magnetnoj rezonanci prije mjesec dana, stanje na mozgu nije se promijenilo – terapija djeluje, nema novih metastaza, a postojeće se nisu povećale. Također, na jetri više nema vidljivih metastaza, sve je očišćeno.

Sada smo se nažalost našli pred zidom. Familija može skupiti još novca za 2 ciklusa terapije, ali Daniela će prisilno morati prestati s uzimanjem terapije. Nažalost, naša država nije u mogućnosti pružiti potrebna sredstva. Liječnici znaju kako pomoći pacijentima, ali nemaju sredstava.

Zato se ponovno obraćam vama, moleći vas da podijelite ovaj post kako bi što više ljudi saznalo za našu situaciju. Posebno vas molim, ako živite izvan BiH, da podijelite na svim društvenim mrežama.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE