Petak, 17 Maja, 2024

Studenti III godine Pravnog fakulteta u okviru praktične nastave posjetili Ministarstvo za pitanja boraca i rvi USK

Pod supervizijom Suana Islamovića, višeg asistenta, studenti III godine su 22.4.2024. godine posjetili Ministarstvo za pitanja boraca i RVI pri Vladi USK-a.

U okviru višesatne praktične nastave iz predmeta Socijalno pravo i Upravno procesno pravo, studenti su imali priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja ovog ministarstva, predmetnim prvostepenim i drugostepenim postupcima, kategorijama stanovnika čija je zaštita subjektivnih prava fokus djelatnosti ovog resora, kao i ostalim aktivnostima te planovima za budućnost.

Ovim putem se zahvaljujemo na saradnji i prenesenom praktičnom znanju od strane divnih rukovodećih službenika ovog ministarstva, dok posebne zahvale upućujemo ministru Almiru Tutiću koji je omogućio da se ovaj projekat realizuje, stoji na zvaničnoj facebook stranici Pravnog fakulteta u Bihaću.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE