Srijeda, 15 Maja, 2024

Krajišnici opet pokazali humanost: Za 24 sata prikupljeno 18 hiljada KM za liječenje stradalog Zekerijaha

Za potrebe liječenja 20-godišnjeg Zekerijaha Zeke Kerića, koji je teško stradao prilikom pada s konja, za samo 24 sata prikupljeno je 18 hiljada maraka, navodeno je na oficijelnoj facebook stranici Mjesne zajednice Tomina.

Ovo je još jedan primjer velike i nesebične plemenitosti i humanosti u teškim trenucima, posebno kada je u pitanju jedan mladi ljudski život.

“Tomina i njeni divni mještani, zajedno s drugim velikodušnim ljudima, pokazali su svoje srce veličine planine! U samo 24 sata humanitarne akcije, još jednom su dokazali da zajedno mogu učiniti čuda. Akcija za pomoć u liječenju Zeke Kerića, mladića koji je teško stradao u padu s konja na hipodromu Šejkovača, već je sada uspjela. U jednom danu, prikupljeno je više od 18.000,00 KM! Ova brza i velikodušna reakcija pokazuje koliko su Tomina i njeni mještani, zajedno s ostalim dobrim ljudima, spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Zahvaljujemo se i hitnoj pomoći Sanski Most koja je na profesionalan i brz način obavila svoj dio posla, pružajući brigu i podršku Zeki u ovim teškim trenucima. Bravo za ovaj divan primjer solidarnosti i humanosti! “, navodi se u objavljenom statusu sa brojem žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva.

Podsjećamo da je prilikom nesretnog pada s konja, teške povrede glave j zadobio Zekerijah Kerić i nakon nesreće hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Ovaj mladić je poznat kao veliki zaljubljenik u trkaće konje, te je poslednjih godina bio angažovan kako bi održavao i hranio ove životinje. Prema nezvaničnim informacijama, jašući jedno od grla, izgubio je ravnotežu, pri čemu mu se noga zaplela u uzengiju pa ga je životinja u trku vukla nekoliko desetina metara za sobom. Pri tome je zadobio teške povrede glave, a prema poslednjim informacijama njegovo životno stanje je još uvijek kritično. Budući da nema zdravstveno osiguranje, njegovi prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje.

Za ozdravljanje mladića upućene su brojne želje i izrazi podrške.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE