Petak, 19 Jula, 2024

Napad pasa u Velikoj Kladuši: 17-godišnji mladić povrijeđen u napadu dva kangala

U naselju Trnovi, u Velikoj Kladuši, došlo je do zastrašujućeg incidenta u kojem su dva psa kangala napala i povrijedila 17-godišnjeg mladića.

Kako saznajemo, napad se dogodio dok se mladić vraćao kući, kada su ga napala dva psa koji su bili u vlasništvu M.A. (40).

Mladić je pretrpio vidne ugrize u predjelu lijeve noge i ruke tokom napada, te su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Nakon što mu je ukazana hitna medicinska pomoć, mladić je otpušten na kućno liječenje.

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je policija reagovala na ovaj incident te da je M.A. (40) dobio prekršajni nalog u vezi s ovim napadom.

Ovaj incident nas podsjeća na važnost sigurnosti i odgovornosti vlasnika pasa, kao i na potrebu da se drže pod kontrolom kako bi se izbjegli slični incidenti. Bez obzira na rasu ili veličinu psa, važno je da vlasnici preduzmu odgovarajuće mjere kako bi spriječili potencijalne napade na druge ljude ili životinje.

Nadamo se brzom oporavku 17-godišnjeg mladića i da će ovaj incident poslužiti kao podsticaj za promovisanje sigurnosti i odgovornosti među vlasnicima pasa, kako bi se smanjio rizik od sličnih situacija u budućnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE