Petak, 17 Maja, 2024

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost

SARAJEVO, 09. aprila – Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30 °C.

Za razliku od jučerašnjeg dana, utorak je osvanuo sa dijelom promijenjenim vremenskim prilikama, ali i danas se očekuje prilično lijep i vedar dan…

Stanje na cestama

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 12 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama večeras od ponoći pa do 11.04. (četvrtak) do 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE