Srijeda, 15 Maja, 2024

Priča o ubistvu djevojčice Danke postaje sve čudnija

Potraga za tijelom malene Danke ne napreduje, a jučer je šokirala vijest da je u pritvoru umro Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, koji je uhićen zbog sumnje da je pomogao bratu Dejanu Dragijeviću, ubici malene Danke, u skrivanju tijela.

MUP Srbije naveo je da je osumnjičenom pozlilo u ranim jutarnjim satima te je u 3:10 umro usprkos pravovremenoj reakciji liječnika iz Doma zdravlja u Boru koji su ga pokušali reanimirati.

Patolog je utvrdio da je riječ o prirodnoj smrti. Srpski mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, navode da je uzrok smrti srčani udar.

Šta je nejasno u stravičnom zločinu

Dvogodišnja Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. marta, žrtva je saobraćajne nesreće nesreće, ali i monstruoznog zločina. Osumnjičenik Dragan Dragiijević, priznao je naime da je curicu ugušio nakon nesreće, a potom su on i Srđan Janković, njegov kolega s posla, ali i partner u stravičnom zločinu, njezino tijelo bacili na divlji deponij. Ispričali su to policiji, a da su nekoliko minuta proveli na deponiju potkrijepili su i podaci s GPS-a Policija, međutim, sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Dvojici osumnjičenih za teško ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana. Jedan od njih, Dejan Dragijević, priznao je zločin, drugi se brani šutnjom. Nije najjasnije zašto se Janković brani šutnjom budući da je Dragijević priznao da je on ugušio curicu. Možda je Janković vozio kada su naletjeli na malenu Danku, no ni to nije sa sigurnošću utvrđeno. Još se ne zna i zašto je Dragijević, koji je navodno bio na mjestu suvozača, Danku ugušio nakon nesreće koju je preživjela.

Još dvije osobe uhapšene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, saopćili su tužiteljstvo i policija. Radi se o o ocu i bratu Dejana Dragijevića, piše Index.

Prema pisanju Blica, Dalibor Dragijević (40) prije smrti priznao je da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela Danke Ilić. Kako pišu, on je policiju vodio na više lokacija tijekom jučerašnjeg dana ali ni na jednoj nije nađeno tijelo Danke Ilić.

Zašto osumnjičeni ne kažu gdje je tijelo?

No očito nije priznao gdje je tačno tijelo, ili to ne zna, jer tijelo malene Danke i dalje nije pronađeno premda se potraga preselila na novo područje kod Lazareve pećine i Zlotske rijeke. Te su kolacije oko 3 kilometra od sela osumnjičenog.

Zoran Šašić, zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP), rekao je da su osumnjičeni priznali kazneno djelo ubistva.

“Osumnjičeni su priznali kazneno djelo, i detaljno ga opisali. Tokom saslušanja je jedna osoba više od dva sata opisivalo izvršenje kaznenog djela, dok je druga osoba, nakon što je počeo s priznanjem i opisivanjem, kasnije odlučio da se brani šutnjom”, rekao je Šašić.

No ostaje činjenica da, premda je jedan od osumnjičenih ubojica sve priznao i detaljno opisao strašan zločin, a i drugi je u šturom iskazu priznao djelo, osumnjičena dva radnika Vodovoda iz Bora nisu policiji sve ovo vrijeme rekli gdje je tijelo djevojčice.

Tri moguća razloga

Za to postoje tri moguća razloga.

Jedna opcija je da su bili toliko pijani da ne znaju gdje je tijelo djevojčice. Policija je, podsjetimo, objavila da su bili pijani tokom prvog poligrafskog testiranja. Ne zna se u kakvom su stanju tačno bili kad su se rješavali tijela, ili kad su ga premještali, no očito su duže vrijeme bili alkoholizirani, Ipak, ta je opcija možda i najmanje izgledna između ostalog i jer su u skrivanje tijela, kako proizlazi iz iskaza, bila uključena još dva člana porodice Dragijević.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE