Petak, 17 Maja, 2024

Brani se sa slobode: Edin Tule pušten iz pritvora

Tule je, podsjećamo, uhapšen na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška 11. marta

Sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog odbrane i ukinuo pritvor samoprozvanom teologu i psihologu Edinu Tuli, koji mu je bio određen prije 20-tak dana.

Saznajemo da se Tule brani sa slobode, uz mjere zabrane.

Tule je, podsjećamo, uhapšen na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška 11. marta i predat je MUP-u Kantona Sarajevo. Nakon kriminalističke obrade tada je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

On je osumnjičen je za tri krivično-pravne radnje ugrožavanje sigirnosti i jedan pokušaj iznude – rekli su tada iz Tužilaštva KS.

Prijavu protiv njega je podnio Damir Muharemović i još nekoliko osoba kojima je Tule prijetio putem društvenih mreža, a cijeli slučaj je prije nekoliko mjeseci privukao veliku pažnju javnosti.

Podsjetimo u novembru prošle godine, nakon što je policija poduzela određene aktivnosti jer je Tule napisao da svoju suprugu Aidu Tule drži zatočenu te da će je silovati i ubiti, on je objavio Facebook status u kome kaže da je sve bio “socijalni eksperiment”.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE