Petak, 17 Maja, 2024

Arijana Memić se obratila Katici: I danas rade policajci koji su zataškivali ubistvo mog brata

Memić je imala poruku i primjedbe na rad Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

U toku drugog nastavka hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na temu sigurnosti diskutovala je i zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić.

Memić je imala poruku i primjedbe na rad Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a na početku obraćanja istakla je kako niko od Tužilaštva KS, Kantonalnog suda i Općinskog suda u Sarajevu nije prisutan na sjednici.

– Potvrđena je moja sumnja kakvu sam imala već duže vrijeme, sve ovo čime se vi bavite jesu bitne teme, ali one najbitnije teme iz ugla građana vi potpuno zanemarujete i to radite konstantno. Javna je tajna da je u ovom kantonu možete sve da završite samo ako imate vezu. Ako mi tražite primjer, reći ću samo: Dženan Memić – poručila je.

Istakla je kako u našoj policiji rade ljudi koji niti u jednoj normalnoj državi ne bi mogli biti na tako bitnim pozicijama.

– Ne pomaže baš ni činjenica da ni kod svake opravdane kritike imamo saopćenje gdje se brani ministar, komesar, policija. Građani su nas birali, a mi smo vas birali – naglasila je.

Podsjetila je i na izjavu ministra Katice koji je istakao kako policija nema nerazjašnjenih ubistava.

– Podsjećam vas da u policiji i danas rade policajci koji su radili na zataškavanju ubistva mog brata, slučaja koji je za njih završen presudom da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Osam godina je od Dženanovog ubistva, a vi i dalje govorite o nekim časnim policajcima, njihovim namjerava i naporima. Objasnite meni, ali i građanima, koja je to logika – poručila je Katici.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE