Petak, 17 Maja, 2024

Vasković otkriva: Kako su Mehmedagić, Ademović i FUP radili za narkokartel iz Dubaija

Nova šokantna otkrića aplikacije koja dokumentuje narkokartel, prljave političare i ljude iz sigurnosnih struktura

Ugledni novinar Slobodan Vasković oglasio se na svom blogu gdje je otkrio kako Osman Mehmedagić Osmica, Kemal Ademović i federalni MUP radili za narkokartel.

– Tako kad OSA uzme to, ona to da SIPA-i da radi ili da FUP-u da radi. Ne da Kantonu, da znaš. Šta god se radi ili će dati FUP-u ili SIPA-i. Ti ako imaš nekog u SIPA-i, dobro. Da znaš samo, ovamo ja ti imam sve – govori Elvis Keljmendi u Sky audiozapisu, koji je poslao jednom svom narkosaradniku, podsjetio je Vasković na svom blogu.

Kada Keljmendi kaže da u FUP-u i OSA-i BiH “ima sve”, on misli na Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora OSA BiH, dok u FUP-u misli na Ibru Bešliju, koji je u to vrijeme bio šef Federalne istražne službe i Nermina Šehovića, koji je bio šef detašmana FUP-a u Zenici.

Posjedujem i pisane poruke koje potvrđuju da narkodiler ima pod kontrolom Bešliju i Šehovića, ali danas samo emitujem audio zapis – koji možete poslušati ovdje –  dok ću pisane Sky poruke Keljmendija i njegovog sagovornika, emitovati sutra.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE