Subota, 13 Jula, 2024

Ured za borbu protiv korupcije USK održao sastanak sa predstavnicima ustanova i institucija

Ured za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona danas je u Bihaću održao sastanak i prezentaciju sa direktorima srednjih škola, zdravstvenih ustanova, institucija kulture i drugih institucija sa područja Unsko-sanskog kantona. Na sastanku su prezentirane zakonske odredbe koje se odnose na obavezu prijavljivanja imovine nosilaca javnih funkcija, način podnošenja prijava, rokove i druga pitanja u vezi sa primjenom Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija i rukovodećih državnih službenika u Unsko-sanskom kantonu.

Pored toga, prisutni predstavnici javnih ustanova upoznati su i sa Odlukom o uspostavi registra imenovanih lica, ciljevima uspostavljanja ovog registra, načinom dostavljanja podataka i objavljivanja podataka.

Ovaj sastanak predstavlja nastavak aktivnosti koje je Ured za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona pokrenuo u cilju informiranja nosilaca javnih funkcija o obavezama koje proizilaze iz pozitivnih propisa, a u narednom periodu su planirani sastanci sa predstavnicima javnih preduzeća, gradskih i općinskih organa uprave, te drugih institucija.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE