Petak, 12 Aprila, 2024

Uhapšeni državljani BiH: Švicarci otkrili neobičnu laboratoriju za proizvodnju droge

Kantonalna policija je saopštila da su istovremeno zaplijenili hemikalije dovoljne za prskanje na stotine hiljada džointa

Pripadnici kantonalne policije Ciriha otkrili su juče savremenu laboratoriju za drogu i tom prilikom uhapsila četiri osobe, od kojih su dvojica državljani Bosne i Hercegovine.

Naime, riječ je o neobičnoj laboratoriji specijalizovanoj za sintetičke kanabinoide gdje se prskanjem određenim hemikalijama legalna, industrijska konoplja pretvarala u ilegalnu, koja sadrži THC.

Kantonalna policija je saopštila da su istovremeno zaplijenili hemikalije dovoljne za prskanje na stotine hiljada džointa. U proizvodnji sintetičkih kanabinoida ponekad se koriste toksične hemikalije koje nisu dostupne na legalnom tržištu.

Uhapsili su četvoricu muškaraca starosti od 29 do 32 godine, a pored državljana BiH, privedeni su i jedan Nijemac i jedan Švicarac.

Pored hemikalije, policajci su zaplijenili preko 37 kilograma marihuane i nekoliko hiljada franaka u gotovini.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE