Subota, 13 Aprila, 2024

Fadil Novalić će se nakon džuma-namaza javiti u državni zatvor u Vojkovićima

Osuđeni Fadil Novalić zaprimio je prije dva dana obavijest Suda Bosne i Hercegovine da je dužan, u roku od tri dana od dana prijema odluke o žalbi, da se javi na izdržavanje kazne zatvora u Zavod za izvršenje kazne zatvora, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima.
Prema tome, Novalić se sutra treba javiti u Vojkoviće, što i namjerava učiniti, potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” jedan od njegovih advokata Senad Pećanin.
Tako će Novalić nakon džuma-namaza otići u državni zatvor, gdje će se, nekada u periodu između 15 i 15.30 sati javiti na odsluženje kazne.

Podsjećamo, Novalić je osuđen na četiri godine zatvora za zloupotrebu položaja pri nabavci kineskih respiratora tokom pandemije COVID-19.

Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom u aprilu prošle godine osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, bivšeg direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme “F. H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije COVID-19.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Solak na šest, a Hodžić na pet.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE