Utorak, 9 Aprila, 2024

Tragično poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić sutra će dobiti spomen-ploču: Pročitajte tekst koji je uklesan

Njih je Armin Berberović usmrtio na pješačkom prijelazu u sarajevskom naselju Marijin Dvor 26. maja prošle godine
U petak, 8. marta bit će upriličeno otkrivanje spomen-ploče mladim doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić koje je Armin Berberović usmrtio na pješačkom prijelazu u sarajevskom naselju Marijin Dvor 26. maja prošle godine.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 13.30 sati, zajedno sa porodicama, prijateljima i kolegama, položiti cvijeće i odati počast nedužno stradaloj sarajevskoj mladosti.

“Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…”, uklesan je tekst na spomen-ploču koju je podigao Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

Inicijativu za podizanje spomen-ploče, koja je usvojena jednoglasno, u ime Klubova gradskih vijećnika SDP-a, NiP-a i Naše stranke, uputio je vijećnik Muamer Mekić.

Podsjetimo, Berberović je automobilom pokosio mlade doktorice u trenutku kada su prelazile pješački prijelaz. Utvrđeno je kako je Berberović vozio bez vozačke dozvole, sa 0,41 promila u alkohola u krvi. Azra Spahić je preminula na licu mjesta, a Alma Suljić nekoliko dana kasnije. Obje doktorice bile su veoma uspješne studentice, doktorice i aktivistice u društvu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE