Utorak, 9 Aprila, 2024

Teška životna priča porodice iz Velike Kladuše: “Petero male djece, ima dana kada su gladni” (VIDEO)

U mjestu Todorovo, smještenom u općini Velika Kladuša, živi bračni par Medić s petero djece. Ova porodica suočava se s teškom financijskom situacijom, te im je potrebna pomoć humanih ljudi.

Suprug i otac u ovoj porodici je ratni vojni invalid, čija sposobnost za rad je ograničena zbog ratnih trauma i povreda. Iako povremeno radi u Sloveniji, prihodi od tog rada su nedovoljni za pokrivanje svih troškova života za petočlanu porodicu.

Bračni par Medić vodi brigu o svojih petero djece i trudi se osigurati im pristojan život, ali s ograničenim sredstvima, to postaje sve teže. Stoga, oni se obraćaju humanim ljudima za pomoć.

Situacije kao što je ova podsjećaju nas na važnost solidarnosti i podrške u našim zajednicama. Svaka pomoć, bilo financijska ili u obliku osnovnih životnih potrepština, može značiti veliku razliku za porodicu Medić.

Pozivamo sve ljude dobre volje da pruže svoj doprinos i pomognu ovoj porodici u njihovoj borbi za dostojanstven život. Svaka gesta ljubaznosti može donijeti osmijeh na lica ove porodice i olakšati im teret svakodnevnih izazova s kojima se suočavaju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE