Petak, 12 Aprila, 2024

Proslavili su se filmom “Ko to tamo peva”: Kako danas izgledaju ovi muzičari i čime se bave

IZVORklix.ba

Nenad Kostić i Miodrag Kostić su se proslavili zahvaljujući legendarnom filmu “Ko to tamo peva” Slobodana Šijana.

Otpjevali su pjesmu “Sviće zora”, poznatiju kao “za Beograd”, a ovu scenu i danas mnogi rekreiraju. Nenad je danas vozač autobusa u Beogradu, a Miodrag se nastavio baviti muzikom.

Nastupa na vjenčanjima, proslavama itd. Očekivano, mnogi ljudi na veseljima od njega traže da otpjeva spomenutu pjesmu.

“Barem dva – tri puta mi tokom noći traže da to pjeva. Ne smeta mi to, ipak sam zbog te pjesme prepoznatljiv”, kazao je jednom prilikom. Na Twitteru je objavljena fotografije s jednog slavlja na kojem mu se na bini pridružio Nenad.

Image

Miodrag je ranije za Telegraf.rs otkrio koliki su honorar dobili za “Ko to tamo peva”.”Moj honorar bio je dva miliona dinara, a Nenadov duplo manji. Štimac četiri miliona, Neda i Dragan Nikolić imali su po sedam, a najviše je dobio Paja Vuisić, čak 12 miliona dinara”, kazao je.

Scenarist Dušan Kovačević je jednom prilikom ispričao da je kraj filma izmijenjen zbog smrti Josipa Broza Tita.

“Titova smrt spriječila nas je da završimo ‘Ko to tamo peva?’ onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dvojica dječaka koji pjevaju iziđu iz autobusa. Tada su se trebale pojaviti u sceni životinje i sve je trebalo nalikovati na apokalipsu. Režisier filma bio je u dogovoru s vlasnikom cirkusa u Italiji i taj cirkus s dresiranim životinjama trebao je doći u Beograd. Međutim, umro je Josip Broz Tito i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptica nije smjela prijeći granicu, a mi moramo završiti film. Kako nema životinja, film završava tako kako završava”, kazao je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE