Četvrtak, 16 Maja, 2024

Teška nesreća kod Velike Kladuše: Na radnika pala bandera i teško ga povrijedila

Na području Johovice, nedaleko od Velike Kladuše, dogodila se nesreća na radu koja je rezultirala teškim povredama jednog radnika. Nesreća se dogodila prilikom postavljanja bandera za struju, kada je jedna od njih nenadano pala na radnika.

Muškarac iz Kumarice, radio je za firmu iz Velike Kladuše koja je bila zadužena za zamjenu bandera na području Johovice. Međutim, u trenutku nesreće, bandera je izgubila kontrolu i pala na radnika, prouzrokujući teške povrede.

Hitna medicinska pomoć je odmah reagirala, te je povrijeđeni radnik prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Tamo je hitno pružena medicinska intervencija, uključujući reanimaciju pluća u šok sobi. Prema našim saznanjima, radnik je zadobio povrede kičme, ključne kosti te je polomio nekoliko rebara.

Zbog ozbiljnosti povreda, planira se transport povrijeđenog radnika u Sarajevo, gdje će mu biti pružena daljnja medicinska skrb i zahvati neophodni za oporavak. Nadamo se da će radnik što prije biti sposoban za transport i da će mu pružena medicinska njega omogućiti brz i uspješan oporavak.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE