Petak, 19 Jula, 2024

Svaka čast! Cazinjanin Emraha Tepić rođen je slijep, a danas je magistar Fakulteta političkih nauka

Slijep od rođenja, Emrah Tepić je magistrirao na Fakultetu političkih nauka i time ostvario svoju veliku želju.
Od prvog trenutka svoga života spoznao je da mu je sudbina odredila da bude borac.

Tepić naglašava da se osobe s invaliditetom gledaju ili sa žaljenjem ili kao neki heroji, a oboje je, kaže on, pogrešno jer, ustvari, oni samo žele biti ravnopravni.

Da ne postoje prepreke za uspjeh u životu pokazuje i Emrah Tepić, koji je rođen slijep, ali je, uprkos tome, danas magistar Fakulteta političkih nauka.

U novoj emisiji podcasta A.Š.K., koji vodi Amina Šećerović Kaşlı, Tepić govori o poteškoćama s kojima se susretao, o odnosu društva i o tome koliko se poštuju osoba s invaliditetom, o potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i o onoj pozitivnoj strani života.

Tepić naglašava da se osobe s invaliditetom gledaju ili sa žaljenjem ili kao neki heroji, a oboje je, kaže on, pogrešno jer, ustvari, oni samo žele biti ravnopravni. Tepić je svoj pozitivni pogled na život iskazivao cijelo vrijeme snimanja podcasta a na samom je kraju i zapjevao.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE