Srijeda, 10 Aprila, 2024

Šumska krađa u Bužimu! Posječeno 13 kubika bukve, policija traga za počiniteljiam

U mjestu Ćorkovača, općina Bužim, zabilježen je slučaj šumske krađe.

Naime, šuma u vlasništvu države postala je meta neovlaštenih posjetitelja, a radnik Kantonalnih šuma je brzo reagovao i prijavio slučaj nadležnim policijskim organima. Prema dostupnim informacijama, u proteklih sedam dana na ovom području je nestalo oko 13 kubika drvene mase, što predstavlja značajnu količinu koja je nelegalno posječena i ukradena.

Policija je preuzela istragu i aktivno traga za počiniteljima ovog krivičnog djela kako bi ih privedla pravdi i spriječila dalje nelegalne aktivnosti u šumama.

Ovaj događaj ukazuje na važnost zaštite prirodnih resursa i potrebu za jačanjem sigurnosti u ruralnim područjima kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti. Građani se pozivaju da budu pažljivi i surađuju s nadležnim institucijama kako bi se očuvala priroda i spriječila nezakonita aktivnost u šumskim područjima.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE