Srijeda, 15 Maja, 2024

Slučaj vršnjačkog nasilja na školskom igralištu u Zenici zgrozio javnost, uključile se institucije

IZVORklix.ba

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Bosni i Hercegovini, tačnije u Zenici, a nakon objave petominutnog videa, koji kruži društvenim mrežama podnesena je i prijava.
Videosnimak, koji je najvjerojatnije nastao u aprilu na sportskom terenu škole u zeničkom naselju Perin Han, u sebi sadrži pet minuta verbalnog i fizičkog zlostavljanja dječaka, koji nije prvi put žrtva jednog ovakvog odnosa vršnjaka.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić nam je kazao da su prijavu zaprimili jutros po objavi videosnimka te da su se u rješavanje ovog slučaja osim MUP-a uključio i Centar za socijalni rad, kao i nadležno tužilaštvo, koje će u narednim danima po prikupljanju svih dokaza odrediti dalje zakonske korake u zaštiti dječaka i sankcionisanju njegovih vršnjaka.

U mjesnoj zajednici održan je i hitni sastanak povodom ovog slučaja, a podršku dječaku pružili su mnogi.

Petominutni video nismo objavili u prilogu teksta zbog uznemirujućeg sadržaja i zaštite maloljetnika.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE