Petak, 19 Jula, 2024

Sedam faza kroz koje prolazi svaka veza

IZVORetto.ba

Еmotivni odnosi mogu biti različiti: burne romanse sa strastvenim sastancima, topla porodična osjećanja u prijatnim okolnostima, odnosi u kojima partneri zavise jedno od drugog i destruktivni odnosi sa dugotrajnim bolnim ishodom itd.

Međutim, sve ove opcije za razvoj odnosa između muškarca i žene objedinjuje mala nijansa – apsolutno svaki par prolazi kroz ovih sedam faza odnosa.

1. Period “buketa od slatkiša”

Period buketa slatkiša je naivno, ali nevjerovatno romantično vrijeme. Cvijeće i pokloni, a partner je kao princ iz bajke, čak i na modernom konju (automobilu).

2. Prezasićenost

Prezasićenost je period kada skinete ružičaste naočare i počnete da ocjenjujete partnera, njegove riječi i postupke, bez ikakve zabune u glavi. Da li je on zaista junak vašeg romana?

3. Gađenje

To je faza gađenja. Skinuvši ružičaste naočare, oslobodili ste se iluzije koja je podstakla vaše romantično raspoloženje tokom prilično dugog perioda. Dalje, postoje dvije opcije za razvoj događaja: ili se par raspada zbog unutrašnjih sukoba; ili partneri počnu da prihvataju jedni druge onakvima kakvi jesu.

4. Strpljenje

Strpljenje je faza kada pravite kompromis sa svojim partnerom, pokazujete mudrost i navikavate se na pomenuto.

5. Poštovanje

U fazi poštovanja jasno razumijete i prihvatate ulogu svakog od vas u vezi i počinjete da se odnosite jedni prema drugima s najvećim poštovanjem. Partner ima apsolutnu vrijednost za vas.

6. Prijateljstvo

Prijateljstvo je period kada se ljudi još više zbližavaju jedni sa drugima, već ste mnogo toga doživjeli i počeli da razumijete svog partnera na prvi pogled i na prvi gest.

7. Prava ljubav

Prava ljubav je na kraju. Nakon što prođete kroz sve prethodne faze, vi i vaš partner dostižete prava osjećanja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE