Petak, 19 Jula, 2024

Krenuo 12. Biciklistički maraton Goražde – Srebrenica

IZVORetto.ba

U organizaciji Biciklističkog kluba Goražde jutros je iz grada na Drini krenuo 12. biciklistički maraton Goražde – Srebrenica.

Na put dug oko 170 kilometara krenulo je 10 biciklista kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, uz poruku da se nikad ne zaboravi i ne ponovi.

  • Tradicionalno i na ovaj način čuvamo sjećanje na Srebrenicu jer to je najmanje što možemo učiniti. Drago nam je da u maratonu svake godine učestvuju mladi jer cilj nam je istinu o Srebrenici posebno prenositi generacijama koje dolaze, a obaveza svih nas je sjećanje na srebreničku tragediju – kazao je predsjednik BK Goražde Adnan Efendić.

Učesnike maratona sa platoa Gradske dvorane “Mirsad Hurić” ispratio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

  • Ovo je naša obaveza prema Srebrenici i ponosni smo na naše bicikliste i ostale učesnike obilježavanja godišnjice genocida, koji će odati počast žrtvama – kazao je Ćulov.

Biciklistički maraton iz Goražda proći će rutom preko Novog Goražda, Rogatice, Sokoca, Han Pijeska, Vlasenice, Konjević Polja, Bratunca, a dolazak u Memorijalni centar Potočari očekuje se večeras između 19 i 20 sati.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE