Četvrtak, 11 Aprila, 2024

Saslušani osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi: Protiv dvojice podignuta optužnica, priznali krivicu

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar "Krokus Siti" u Moskvi porastao je na 137

Osumnjičeni za napad na “Krokus Siti” dvoranu u Moskvi, Daleržon Mirzoev, u potpunosti je priznao krivicu, saopćila je press-služba Moskovskog gradskog suda za “RIA-u”.

– Mirzoev je kao dio naoružane organizovane grupe učestvovao u pucnjavi na građane Ruske Federacije koji su bili prisutni u prostorijama zgrade “Krokus Siti”. Nakon čega su optuženi zapalili zgradu. Mirzoev je u potpunosti priznao krivicu – rekao je sagovornik za rusku agenciju.


Protiv dvojice optuženih u slučaju terorističkog napada na tržni centar “Krokus Siti” u Moskvi podignuta je zvanična optužnica i prijeti im doživotni zatvor.

Kasnije su krivicu priznali i ostali osumnjičeni.

Kako je za agenciju RIA Novosti saopćila press-služba Basmanskog suda u Moskvi, Račabalizoda Saidakrami Murodali i Mirzoev Dalerjon Barotovič optuženi su da su izvršili teroristički napad koji je rezultirao smrću osoba koje su počinile organizovane grupe.

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar “Krokus Siti” u Moskvi porastao je na 137, saopćio je ranije danas ruski Istražni komitet.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE