Srijeda, 10 Aprila, 2024

Sanski Most: Muškarac napao medicinske tehničare i doktora na Hitnoj

Na Hitnoj pomoći u Sanskom Mostu za vikend se desio incident koji je izazvao nelagodu među osobljem i pacijentima.
U centru pažnje bio je J.Z. koji je alkoholiziranom stanju napravio scenu.

Naime, incident se dogodio kad je J.Z., koji je ulazio u prostorije Hitne službe, nezadovoljan pruženom uslugom, počeo izražavati svoje nezadovoljstvo na neprimjeren način.

Kako saznajemo, koristio je uvrijedljive riječi upućene medicinskom osoblju, uključujući medicinsku sestru i tehničara, te dežurnog ljekara.

J.Z. nije bio u stanju kontrolisati svoje ponašanje zbog evidentnog utjecaja alkohola. Nakon što je policija pozvana na mjesto događaja, izvršena je provjera alkoholiziranosti, koja je pokazala očitu koncentraciju alkohola u organizmu.

S obzirom na situaciju i strahovanja da bi J.Z. mogao nastaviti s narušavanjem reda, policija je donijela odluku o privremenom zadržavanju.

Ovaj neprimjereni incident naglašava važnost očuvanja mira i dostojanstva u zdravstvenim ustanovama, dok istovremeno ukazuje na potrebu zajedničkog angažmana kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE