Utorak, 11 Juna, 2024

Reakcija iz Krajine na izjave pojednih udruženja poljoprivrednika u FBiH i političkih zvaničnika

Predsjednik udruženja mlijeka i mesa USK-a Ermin Veladžić se oglasio povodom izjave nekih presjednika udruženja poljoprivrednika kantona u Fbih i političkih zvaničnika.
Objavu prenosimo u cijelosti:
Reakcija na izjave nekih presjednika udruženja poljoprivrednika kantona u Fbih i političkih zvaničnika

Ovih dana se puno u javnosti špekulira oko neusvajanja strategije razvoja poljoprivrede u Fbih. Kruze politicka zastrašivanja ovih jadnika što i ovo malo bosanske zemlje rade i nešto proizvode domaće hrane za naše stanovništvo.

Tako da neće dobiti posticaj ( premiju za mlijeko 1 kvartal) koji i onako kasni dugosve dok ne bude usvojena nova strategija,a zbog kasnjenja dovedeni u sitauaciju pa nismo dovoljne količine zasijali sjetvenih površina i adekvatno ih obradili, s toga ćemo u žetvi imati manje prinose i smanjivati proizvodnju. Bilo bi dobro i izići u javnost i kazati da je postojeća strategija na snazi sve do usvajanja neke nove. Jesu li to političke borbe u domu naroda Fbih ili nisu u to ne bi ulazili mi poljoprivrednici. Očito da jesu, postojeća većina koja dominira u Domu naroda u Fbih pokazuje svoju nesposobnost i razjedinjenost u stavovima i odlukama koje bi trebala da donese u korist svoga naroda. Među tim optužuju opoziciju, to je znak svoje nesposobnosti. Njihove igre bez granica daju znakove poljoprivrednim proizvođačima da nisu im bitni ni oni ni njihova proizvodnja. Nažalost, ovim postupcima i dešavanjima pogoduju i onako smanjenju proizvodnje hrane u BiH i odlazku mladi van države, neka ih je sramota.

Pitamo ih kada kazu da nece i nemogu isplaćivati posticaje kako se to mogao isplatiti 4 kvartal premije za mlijeko, a sad da ne moze 1 kvartal, jeli to neka igra ili da preko leđa poljoprivrednika se lome politička koplja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE