Utorak, 9 Aprila, 2024

Potvrđena nova/stara većina u OV Sanski Most

Izborom Samira Alagića na mjesto zamjenika predsjedavajuće Općinskog vijeća kao i izborom privremenih upravnih tijela javnih preduzeća JKP “Vodovod i kanalizacija” i JP “Gradska dvorana”, na današnjoj sjednici Vijeća potvrđena je nova/stara većina.

Naime, potpisani sporazum o koalicionom djelovanju predsjednika općinskih organizacija SDA i SDP-a koji je privremeno poljuljao uspostavljenu većinu nikad nije dobio podršku vijećnika, te i dalje predstavlja mrtvo slovo na papiru.

Ranije uspostavljena većina okupljena oko vijećnika SDA, NES-a i nezavisnog vijećnika Amira Islamčevića danas je ojačana s vijećnikom Naše stranke – Alagić Samirom, te je ponovo potvrdila svoj kapacitet.

Prema riječima Armina Islamovića vijećnici iz kluba SDA su stavili interes građana Sanskog Mosta kao apsolutni prioritet, te su se oduprijeli svima onima koji pokušavaju ponovo dovesti do blokada u radu javnih preduzeća i ustanova, te u konačnici do kočenja infrastukturnih projekata.

Interesi naših sugrađana su bili i ostat će vodilja u našem političkom djelovanju, potvrdio je Islamović.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE