Utorak, 9 Aprila, 2024

Bihaćki Dom zdravlja jedini bez upravljačke strukture: SDA Bihać godinu dana traumatizira uposlenike i građane Bihaća

Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Bihać već je mjesec dana bez Upravnog odbora. Kako nalažu pravila istoimene firme, bez saglasnosti Upravnog odbora nema isplate plaća i drugih naknada.

Tako uposlenici ovog Dom zdravlja osim što rade u najgorim uslovima u Federaciji BiH, sada moraju strahovati za primanja koja su pošteno zaradili. Ova ustanova u političkoj raspodjeli prije godinu dana pripala je SDA Bihać i njeni kadrovi su u posljednjih godinu dana imali većinu u Upravnom odboru te direktora Ustanove.

Za tih godinu dana promijenilo se nekoliko privremenih upravljačkih struktura, konkursa, ali Upravni odbor i stalni direktor nikada nisu imenovani. Građanima Bihaća već je i postalo jasno da od izgradnje Doma zdravlja nema ništa, iako je gradnja najavljena za proljeće.

Menadžment i politika u Unsko- sanskom kantonu još uvijek ne znaju ni tačnu lokaciju budućeg Doma zdravlja iako je od potresa prošlo 3 godine i 3 mjeseca. Također, iznos od oko cca 7 miliona maraka za izgradnju novog objekta Doma zdravlja stoji na računu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE