Subota, 13 Jula, 2024

Ponos Krajine! Bišćanka Sanita Maleškić Kapo promovisana u zvanje doktora medicinskih nauka!

Jučer su u Narodnom pozorištu u Sarajevu Rektor Univerziteta u Sarajevu, Prof. dr. Rifat Škrijelj, i Dekanica Medicinskog fakulteta, Prof. dr. Amina Valjevac, promovirali Sanitu Malekškić Kapo iz Bihaća u zvanje doktorice medicinskih nauka.

Ovo priznanje je rezultat dugogodišnjeg truda, posvećenosti i predanosti naučnom radu. Sanita Malekškić Kapo, svojom upornošću i znanjem, postala je primjer i uzor mladima u Krajini, pokazujući da se trud i rad uvijek isplate.

Njeno postignuće ne samo da je ponos za njen rodni Bihać, nego i za cijelu Krajinu, koja će sada imati još jednu visoko obrazovanu stručnjakinju u polju medicine.

Sanita Malekškić Kapo je izrazila zahvalnost svojim mentorima, porodici i prijateljima koji su je podržavali tokom cijelog procesa. Ovo je veliki korak za njen lični i profesionalni razvoj, ali i značajan doprinos medicinskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo Saniti Malekškić Kapo na ovom izvanrednom postignuću i želimo joj mnogo uspjeha u daljem radu!

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE