Utorak, 11 Juna, 2024

Policija u Cazinu uhapsila pijanu ženu zbog nasilja nad mužem, razbila mu glavu čašom

U cazinskom naselju Ćehić, policija je intervenisala i lišila slobode žensku osobu Š.H. zbog sumnje da je počinila krivično djelo “nasilje u porodici”.
Prema dostupnim informacijama, Š.H. je staklenom čašom razbila glavu svom mužu. On je prevezen u Dom zdravlja, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, te je nakon medicinske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Nezvanično se saznaje da su Š.H. i njen suprug konzumirali alkohol, te da je došlo do verbalnog sukoba između njih. U jednom trenutku, Š.H. je uzela staklenu čašu i udarila muža u glavu.

Policija je odmah reagovala i Š.H. je privedena.

Ovo je još jedan tragičan slučaj nasilja u porodici koji poziva na ozbiljnu pažnju i reakciju nadležnih institucija. Nasilje, bez obzira na okolnosti, ne smije biti tolerisano, a počinioci moraju biti privedeni pravdi. Žrtve nasilja u porodici trebaju dobiti podršku i zaštitu, a institucije sistema moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da spriječe ovakve incidente i zaštite građane.

Pozivamo sve građane da budu svjesni ozbiljnosti ovog problema i da prijave svaki oblik nasilja u porodici nadležnim institucijama kako bi se spriječile dalje tragedije i zaštitili oni koji su najranjiviji.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE