Utorak, 9 Aprila, 2024

Pokušaj samoubistva 20-godišnjeg migranta u Bihaću?!

U kampu Lipa zabilježen je dramatičan incident samopovrijeđivanja jednog od migranata.
Kako saznajemo, 20-godišnji migrant iz Maroka je razbio prozor na jednom od kontejnera i staklom se počeo rezati po tijelu. Ova uznemirujuća scena je izazvala paniku među ostalim migrantima i osobljem kampa.

Srećom, brzom intervencijom hrabrih uposlenika kampa, migrant je zaustavljen u samopovrijeđivanju prije nego što su zadobijene još ozbiljnije povrede. Hitna medicinska pomoć je odmah pozvana i migrant je prevezen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu konstantovane teške tjelesne povrede.

Ovaj tragičan incident naglašava teškoće i psihičke pritiske s kojima se suočavaju migranti, kao i važnost pružanja adekvatne psihološke podrške i zdravstvene zaštite u kampovima za migrante. Neophodno je da nadležne institucije i organizacije pruže dodatne resurse i osiguraju sigurno okruženje za sve prisutne u kampovima, kako bi se smanjila mogućnost sličnih incidenata u budućnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE