Četvrtak, 18 Jula, 2024

Pogledajte šta su napravili od vodopada Bliha kod Sanskog Mosta (FOTO)

Vodopad Bliha predstavlja jedan od najljepših prirodnih fenomena u Bosni i Hercegovini. Smješten je u blizini grada Sanskog Mosta, a sa visinom od 56 metara, vodopad Bliha se spušta u uski kanjon stvarajući spektakularan prizor koji ostavlja bez daha.

Tako je bilo dok ovaj prirodni fenomen nisu zapljali nepoznate osobe a sve upućuje na su krivci odgovorne osobe iz lokalnog rudnika.

Kako saznajemo vegetacija je ovom dijelu prirode je uništena. Nema više ni riba, ni žaba, jednostavno rijeka je uništena. Građani se žale na veliki smrad.

Zamućenje rijeke Blihe se, nažalost, i dalje dešava i pored bezbrojnih apela koji su upućivani na razne adrese u proteklom periodu, ali fotografije koje smo dobili od posjetilaca ovoga lokaliteta djeluju uistinu strašno.

Kako tvrdi direktor Turističke zajednice Edis Rasavac o navedenom slučaju upoznate su nadležne institucije kao i Federalno ministarstvo turizma i zaštitu okoliša, kao i MUP USK.

Ovakvi događaji uznemiravaju ovdašnju javnost, a posebno ljubitelje prirode i ekologe.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE