Četvrtak, 18 Jula, 2024

Kultura sjećanja: Prigodnim aktivnostima nastavljena manifestacija ‘Ljutočka dolino, nikad ne zaboravi’

U okviru manifestacije „Ljutočka dolino, nikad ne zaboravi“ kojom se obilježava, ove godine, 32. godišnjica brutalnog ratnog zločina kojeg je srpski agresor 1992. godine počinio nad Bošnjacima bihaćkih mjesnih zajednica Orašac i Kulen-Vakuf, članovi porodica žrtava, delegacije Vlade Unsko-sanskoga kantona, Grada Bihaća, bivših logoraša i udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, posjetili su danas jamu Bezdana na Hrgaru. Učenjem sure Jasin i polaganjem cvijeća odali su počast ubijenim Bošnjacima protjeranim iz naselja Ljutočke doline početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu…

BIHAĆ, 11. juna – Članovi porodica žrtava stradalih Bošnjaka Ljutočke doline okupili su se pred spomen-obilježjem Jama Bezdana na Hrgaru. Tu su u junu 1992. godine njihove dotadašnje komšije srpske nacionalnosti bacile osamdeset i troje muškaraca, žena i djece. Skončali su u najvećim mukama na dubini od oko osamdeset metara. Među njima i Džafer Mešić za čijim posmrtnim ostacima i danas traga supruga Fata Mešić.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE