Subota, 13 Jula, 2024

Ovo je Amela Čičkušić koja je ubijena zajedno sa dvoje djece

Kolegice, ali i pacijenti, naveli su kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena

Amela Čičkušić koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, bila je jedna od omiljenih medicinskih sestara UKC Tuzla među kolegama i pacijentima. Svi uposlenici UKC Tuzla, građani Tuzle, ali i cijela Bosna i Hercegovina i regija su u šoku nakon stravičnog zločina.

Ameline kolegice opraštaju se od nje putem društvenih mreža. Za nju su imali samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone.

“Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno”, navela je uposlenica UKC Tuzla.

Druge kolegice, ali i pacijenti su naveli kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena.

“Velika tuga, bol golema. Iskreno saučešće porodici. El fatiha i lijepi dženet da Allah podari Ameli i njenoj djeci”, naveli su.

Mukaga i Amela Čičkušić
Podsjetimo, njen suprug Mujaga Čičkušić (39) je izvršio samoubistvo skokom sa zgrade, a potom su u stanu u tuzlanskom naselju Stupine pronađena tijela žene (34) i dvoje djece starosti od 9 i 2 godine. Izdate su naredbe za izvršenje obdukcije i DNK vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog stravičnog zločina.

Tužilaštvo jučer je najavilo da će biti izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, ukljućujuci i način i sredstvo izvršenja tri ubistva, saopšteno je iz tuzlanskog tužilaštva.

Također, bit će izdate naredbe i za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Ubijeni sjekirom?
Istražni tim je u stanu pronašao sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno trostruko ubistvo.

Mujaga Čičkušić je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj odakle je u Tuzlu stigao prije nekoliko dana.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, on je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susdjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena nije pojavila na poslu, a dijete u školi.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE