Petak, 12 Jula, 2024

Ove tri riječi popravit će i najlošiju akciju u krevetu

IZVORavaz.ba

Da biste izgradili seksualno samopouzdanje potrebno je iskustvo.

U jačanju istoga pomoći će vam i ovi koraci zbog kojih ćete se osjećati potpuno zadovolj(e)ni.

Budite kraljice ličnog zadovoljstva
Poznato je da su žene koje se češće samozadovoljavaju samopouzdanije u seksu, pa u njemu nalaze više zadovoljstva jer znaju kako da postignu vrhunac.

– Ako to još niste učinili, svakako uzmite vremena, pa otkrijte vlastite erogene zone, kao i intenzitet dodira koji vam najviše odgovara – kaže seksologinja Emili Mors.

Naučite da gledate svoje tijelo kao seksepilno
Za seksualno samopouzdanje važna je ljubav prema vlastitom tijelu, kao i doživljavanje sebe samih kao seksualnih bića. Da biste postigli ovaj cilj, važno je da vježbate. Odaberite svileni veš, usku haljinu, štikle ili neki drugi dodatak koji vas čini poželjnima, prošetajte pred ogledalom i naviknite se na ovu ideju.

Recite ove tri magične riječi
Niko ne može da vam pročita misli, pa ako nešto želite, to morate i da tražite. Ovo pravilo posebno je važno u slučaju seksa. Ako partner radi nešto tokom seksualnog odnosa što se vama ne sviđa, najbolje je da mu to i kažete.

– Uživite se u trenutak i ne zaboravite izgovoriti ove tri moćne riječi: „Pokušajmo to ovako“ – zaključuje seksologinja, piše B92.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE