Petak, 12 Jula, 2024

Ove poze mogu povećati šanse za začeće: Jedna se posebno izdvaja

IZVORavaz.ba

Kada želite da dobijete bebu, čini se da je sve, pa i najmanja sitnica koja bi mogla da poveća šanse za to, važna. Seksolog Gudi Hauard je za dailymail.co.uk otkrila da jedna poza tokom intimnih odnosa potencijalno može da pomogne da dođe do začeća.

– U pitanju je „obrnuta kaubojka“, gdje je žena odozgo, ali je okrenuta partneru leđima. Ova poza je dobra jer ste veoma blizu kada dođe do ejakulacije, što također dozvoljava spermi da putuje ravnom putanjom – objasnila je Hauard.

Još jedna od dobrih poza kada je u pitanju začeće, prema riječima stručnjaka, ona je u kojoj je žena oslonjena na laktove i koljena, a partner je iza nje. Također, i misionarska poza je dobra kada je u pitanju začeće, ali na jednu stvar treba obratiti pažnju.

– Ne zaboravite da raširite koljena što više, kako bi penetracija bila dublja – istakla je Hauard.

Svakako, nijedna od navedenih poza u intimnim odnosima ne može da garantira začeće, ali možda može barem malo da poveća šanse, a ponekad je i to dovoljno, piše Yumama.rs.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE