Četvrtak, 18 Jula, 2024

Oružane snage BiH provode vježbu na Manjači, obustavljen saobraćaj zbog bojevog gađanja

IZVORklix.ba

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Manjači izvode vježbu “Dinamičan odgovor 24 – 4”, zbog čega je u tom dijelu obustavljen saobraćaj danas.

Automobili neće moći prolaziti na dijelu puta od naselja Kola do Stričića, na putnom pravcu Banja Luka – Čađavica, u periodu od 10 do 17 sati. Razlog obustave saobraćaja je bojevo gađanje koje je planirano tokom ove vježbe.

Inače, vježba ima za cilj procjenu spremnosti i obučenosti zapovjedništva i jedinica u izvođenju širokog spektra operacija. Također je cilj prezentovati operativnu sposobnost pripadnika Oružanih snaga BiH stoga vrh komande uvijek posmatra izvođenje.

Vježba je tokom prethodnih godina često rađena, a sve je i medijski praćeno, stoga postoje brojni videosnimci na kojima se može vidjeti kako izgleda ova vježba bh. vojnika.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE