Srijeda, 15 Maja, 2024

Oprez vozačim! Snijeg na magistralnom putu M5 prema Bosanskom Petrovcu (VIDEO)

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je dijelove Cazin, Sanskog Mosta i Bosanskog Petrovca.
Kako je vidljivo u snimku objavljenom na društvenim mrežama, snijeg pada i na magistralnom putu M5, naselje Bjelaj koje pripada općini Bosanski Petrovac.

Nadležne službe apeliraju na građane da budu oprezni i da se pridržavaju uputa vezanih uz vožnju u zimskim uvjetima. Također, preporučuje se da vozači prilagode brzinu kretanja uvjetima na cestama te da koriste zimsku opremu kako bi smanjili rizik od nesreća.

Ukoliko se nastavi intenzitet padavina, moguće su poteškoće u prometu, posebno na planinskim područjima i na putnim pravcima koji prolaze kroz šumovite ili manje naseljene dijelove.

Stanovnici su pozvani da prate vremenske prognoze i upute nadležnih službi te da se pravovremeno informiraju o eventualnim promjenama u prometnim uvjetima.

Ovakvo nevrijeme najavljivano je danima. U Hrvatsku je velika promjena vremena stigla još jutros, a snijeg pada i u Sloveniji.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE