Srijeda, 15 Maja, 2024

NAJAVA: Promocija knjige Bitka za Bosansku Krupu

Dom kulture u Bosanskoj Krupi, 21. april u 17 sati.

Povodom obilježavanja Dana agresije na Bosansku Krupu, Udruženje Reis Džemaludin Čaušević organizuje svečanu promociju knjige pod nazivom ‘Bitka za Bosansku Krupu’, čiji je autor ratni komadant Sead Jusić. Knjiga donosi značajne događaje i detalje o bitkama koje su obilježile historiju grada Bosanska Krupa. Promocija će se održati u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, 21. aprila, s početkom u 17 sati.

Ova promocija nije samo prilika za predstavljanje knjige, već i za dublje promišljanje o značaju i posljedicama borbe za Bosansku Krupu. Posebno će biti istaknuti general Emir Kliko i prof. dr. Emin Mesić, koji će kao promotori knjige podijeliti svoje uvide i analize o historijskim događajima koji su oblikovali ove bitke.

Promocija knjige ‘Bitka za Bosansku Krupu’ pružit će priliku da se zajedno prodube znanje i svijest o značajnim momentima iz historije odbrane grada Bosanska Krupa.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE