Srijeda, 15 Maja, 2024

Oglasio se Dženan Lončarević i odgovorio na Samirine optužbe da je želi izbaciti iz kuće

IZVORklix.ba

Nakon vijesti da se Dženan Lončarević razvodi od supruge Samire poslije 25 godina braka, pjevač je odlučio reagirati na brojne izjave njegove uskoro bivše supruge.

Samira je, između ostalog, medijima rekla kako je pjevač želi izbaciti iz kuće u Prijepolju gdje živi s njihovim maloljetnim djetetom.

Dženanov advokat Željko Ristić, u ime svog klijenta, objavio je opširno priopćenje za medije koje prenosimo u cjelosti.

“Obraćam vam se ovim putem kao punomoćnik Dženana Lončarevića, o čemu prilažem punomoćje za zastupanje, saglasno odredbama Zakona o javnom inforimiranju, član 94 koji regulira pravo na odgovor na informaciju. Naime, u posljednjih nekoliko dana moj klijent je uočio svakodnevnu, izrazitu medijsku aktivnost štampanih i elektronskih medija, a vezano za brakorazvodni postupak koji je u tijeku između Dženana Lončarevića i Samire Lončarević. U tom smislu sam od strane Dženana Lončarevića, u svojstvu njegovog advokata, ovlašten da uputim ovo priopćenje za medije, uz napomenu da se nakon ovog moj kijent, a ni ja, nećemo više obraćati ni medijima ni javnosti, imajući prije svega u vidu osobni stav, a i način života mog klijenta, kome je, tijekom cijele njegove profesionalne karijere, svojstveno da svoju privatnost maksimalno cijeni i istu ne iznosi u javnost.

Tačno je da je dana 28.02.2024. godine, nakon neuspješnih razgovora o sporazumnom razvodu braka, preko punomoćnika, Osnovnom sudu u Prijepolju, Dženan Lončarević podnio tužbu za razvod braka od Samire Lončarević, sa prijedlogom da sud brak razvede, odluči o povjeravanju zajedničkog maloljetnog djeteta jednom od roditelja, kao i da odredi doprinos za izdržavanje zajedničkog maloljetnog djeteta.

Ovaj sudski postupak za razvod braka predstavlja samo formalizaciju činjenice da izmedu bračnih drugova ne postoji zajednica života već dugi niz godina. Ovaj sudski postupak je samo i isključivo postupak za razvod braka, povjeravanje zajedničkog maloljetnog dijeteta na brigu i staranje i određivanje novačnog iznosa na ime doprinosa za izdržavanje.

Ovaj sudski postupak ne predstavlja postupak za dijeljenje bračne stečevine i u ovom postupku sud neće raspravljati o tome što predstavlja bračnu stečevinu i koliki mogu biti udjeli bračnih drugova u njenom stjecanju. U tom smislu bez osnova i značaja su natpisi u medijima koji se ovih dana pojavlju, a tiču se izjava jedne od parničnih strana vezano za zajedničku imovinu bračnih drugova i njenu podjelu. Isti predstavljaju vid pritiska na mog klijenta sa vjerojatnim ciljem da mu nanesu štetu, stvore kod onih koji prate njegov rad loš utisak o njemu kao osobi i konačno da naškode njegovom profesionalnom ugledu, imajući u vidu da je Dženan Lončarević javna osoba.

Posebno napominjemo da između parničnih stranaka nikad nije bilo riječi o bilo kakvom iseljenju ili ‘izbacivanju’ iz obiteljske kuće, kako tijekom trajanja sudskog postupka tako ni nakon njegovog okončanja.

Činjenica je da se nakon podnošenja tužbe, punomoćnik Dženana Lončarevića obraćao postupajućoj sudiji kao i Presjednici i Osnovnog suda u Prijepolju, a zbog činjenice da nakon podnošenja tužbe predmet nije bio dostavljen Centru za socijalni rad u Prijepolju, koji po službenoj dužnosti postupa kada razvodi brak u kojem ima maloljetne djece. Zahtjev Dženana Lončaravića se odnosio na to da sud preduzme zakonom propisane radnje, i zakaže ročište u ovoj pravnoj stvari. Nakon ovog obraćanja zakazano je prvo ročiste u ovoj pravnoj stvari za 23.07.2024.godine, dakle gotovo 5 (pet) mjeseci nakon podnesene tužbe.

Neosnovane su tvrdnje da Dženan Lončarević iz bilo kog razloga želi da ovaj postupak bude završen brzo ili prekoredno. Imajući u vidu dug period u kojem zajednica života između bračnih drugova ne postoji, mom klijentu nije bitno ni u kom sinislu trajanje brakorazvodnog postupka kao ni formalizacija sudskog epiloga ovog braka, koja će se u nekom trenutku i dogoditi.

U tom smislu ovo priopćenje predstavlja želju Dženana Lončarevića da pred medije i javnost iznese činjenice koje su nesporne i da ukaže na to da osim njegovog imena koje je dobro poznato javnosti ne postoj i više ništa što bi bi ovaj sudski postupak razlikovalo od bilo kog drugog sudskog postupka za razvod braka čiji akteri su lica koja nisu šire poznata javnosti.

Nakon ovog neće biti novih obraćanja od strane Dženana Lončarevića, ni u medijima, ni javnosti”, navedeno je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE