Četvrtak, 11 Aprila, 2024

Novi detalji istrage: Naložena detaljna forenzička analiza mobitela majke nestale Danke Ilić

IZVORavaz.ba

U Srbiji se još uvijek traga za djevojčicom Dankom Ilić (2) čiji nestanak je potresao cijeli region.

Sada su tamošnji mediji objavili nove detalje potrage. Iako je vještačenjem mobilnog telefona majke Danke Ilić utvrđeno da su brojni pozivi i poruke obrisani neposredno pred nestanak djevojčice, to ne znači da neće biti utvrđeno sa kim je komunicirala, kao i o čemu, jer policija detaljno vještači njen mobilni telefon.

Tužilaštvo je s obzirom na to da je majka Danke Ilić, posljednja imala kontakt sa djevojčicom, naložilo detaljno vještačenje njenog telefona, prenosi Blic.

– Vratit će se sve njene obrisane poruke – kaže izvor Blica.

Ivana, majka Danke Ilić, ponovo je jučer u policijskoj stanici u Boru saslušavana na okolnosti nestanka kćerke. Policija sa njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do njih u istrazi nestanka njene kćerke.

Prema nezvaničnim saznanjima Blica, policiji je u posljednja četiri dana stiglo mnogo podataka kroz sistem “Pronađi me” i svaka ta informacija mora biti provjerena u cilju pronalaska Danke Ilić.

Razgovori koje majka obavlja sa policijom i vještačenje njenog telefona ne znače da je ona osumnjičena ili okrivljena za bilo šta već je u pitanju uobičajen pravac koja može dovesti i do toga da majka u potpunosti bude eliminisana iz dalje istrage.

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, juče su detaljno pretraživali teren oko kuće ispred koje je nestala Danka i otkrili su tunel dug 4,5 kilometara.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE