Utorak, 9 Aprila, 2024

Dani Alves optužen za novo krivično djelo nekoliko dana nakon izlaska iz zatvora

IZVORklix.ba

Dani Alves je na slobodi nakon što je platio kauciju od milion eura, ali u međuvremenu je pokrenut novi krivčni postupak protiv njega.

Bivši nogometaš je, naime, optužen da je ukrao muziku dvojice brazilskih kompozitora Giuliana Matheusa i Thiaga Matheusa za pjesmu objavljenu 2020. godine kao dio projekta za Ujedinjene nacije.

Jedan od dvojice kompozitora je objasnio da je pjesmu napisao on i posvetio je djedu, a da je Alves na kraju ukrao njegovu pjesmu.

Dani Alves je već demantovao optužbe. Brazilčevi advokati objašnjavaju da su njih dvojica iskoristili popularnost igrača da bi se nezakonito obogatili na njegov račun.

“Djelo je napisao isključivo i isključivo Daniel Alves. Tekst pjesme ‘Avião’ nije ni izbliza povezan sa odavanjem počasti nečijem djedu. Oni žele da se nezakonito obogate”, poručili su Alvesovi advokati.

Podsjećamo, sud u Španiji je Daniju Alvesu u februaru izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i po godine zbog seksualnog napada u Barceloni 30. decembra 2022. godine.

Ipak, nakon što je platio kauciju od milion eura, pušten je na uslovnu slobodu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE