Četvrtak, 16 Maja, 2024

Nevjerovatan trik koji je ‘osvojio’ internet: Samo 3 kašike ove namirnice mogu vratiti odjeći boju?

Vjerovatno se pitate šta bi trebale da urade tri kašike šećera koje ste ubacili u veš. Ispostavilo se da ovaj tipični kuhinjski proizvod dobro funkcioniše i u kupatilu. A sigurno će vam se dopasti njegov efekat.

U zavisnosti od željenog efekta, potopite odjeću u vodu sa šećerom ili je dodajte u veš mašinu, u odeljak za deterdžent ili omekšivač.

Ne znaju svi, ali šećer, osim slatkog ukusa i visoke kalorijske vrijednosti, ima još nekoliko prednosti. Tri supene kašike su dovoljne da se vidi razlika. O čemu se radi?

Pa, šećer djeluje kao osvježivač boje. Samo umočite svoju odjeću u rastvor šećerne vode i sačekajte nekoliko sati. Nakon toga operite kao i obično. Ova metoda sprječava da tkanine izblijede i poboljšava njihovu prirodnu boju.

To znači da će dobro funkcionisati za bijelu, crnu ili obojenu odeću. Univerzalnost je njegova neupitna prednost.

Ako nemate toliko vremena ili želje da se igrate namakanjem odeće, možete to učiniti brže. Samo stavite šećer u veš mašinu, u odeljak za deterdžent ili direktno u bubanj. To je dovoljno da produži lijep izgled odjeće, javlja Krstarica.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE