Četvrtak, 16 Maja, 2024

Bihać: Najavljeno deveto izdanje Imperium festivala, stižu Umek, Paolo Barbato, Space Motion

Ovogodišnje izdanje festivala stiže pod okriljem teme “Paradise”.

Najavljeno je deveto izdanje Imperium festivala u Bihaću koji će se održati od 2. do 4. kolovoza na Gradskom otoku. Mali otok, okružen rijekom Unom će ovog ljeta ugostiti glavne goste Imperium festivala – Umeka, Paola Barbata i Space Motiona, kao i pregršt regionalnih imena poput Angela Anxa, Fedje Kanjola, G Edda, Ene Smajić, Chubyja, Eduyja, Inisa, Desha, Albine, Irfana F, Moshpita i Herrera.

Ovogodišnje izdanje festivala je najavljeno na prvoj panel diskusiji “Imperium Paradise” na kojoj se osim prezentacije samog devetog izdanja festivala, raspravljalo o festivalskoj ponudi i potencijalima turističkog razvoja grada Bihaća kao festivalske destinacije.

S gotovo 30 godina rada iza sebe, Umek i dalje vrvi nevjerojatnom strašću te publici s entuzijazmom servira nezaboravne setove. Osim što je prepoznatljiv po svojoj visini, poznat je po svom energičnom technu te etiketi 1605. Kad ne objavljuje glazbu pod svojim umjetničkim imenom Umek, njegova produkcijska umijeća možemo uhvatiti na jednom od njegovih brojnih pseudonima – ovisno o zvuku kojeg želi izbaciti.

Paolo Barbato je talijanski house meštar s glazbenim stažom dužim od četvrt stoljeća. Glazbu živi i diše od 80-ih godina prošlog stoljeća, a gotovo 12 godina je držao važni dućan ploča koji je opskrbljivao sjever Italije, Sloveniju, Hrvatsku i ostatak regije. Od trenutka u 2002. kada se u potpunosti prepustio DJ-ingu i produkciji, osim što je ostavio veliki trag u talijanskoj povijesti elektroničke glazbe, svoj veliki obol je dao i na našim prostorima kao rezident legendarne Ambasade Gavioli.

Space Motion je dobro poznati srpski DJ i vlasnik istoimene etikete, koji je svoje ime izgradio na progressive sceni spajajući u svojim setovima i produkcijama jedinstvenu mješavinu techna, techa, progressivea i deep housea. Ime Space Motiona je neizostavno s lineupova diljem svijeta, bilo u klubovima ili na festivalima. Tvorac je hita “Yeke Yeke“.

Već tradicionalno, ususret samom festivalu, organizatori pripremaju i Imperium Brunch u Starom gradu Sokolac gdje 29. lipnja stiže Paolo Barbato, Krešo Bengalka, Inish, Desh, Moshpit i Irfan F b2b Herrer.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE