Utorak, 9 Aprila, 2024

Nadzorne kamere snimile podmetanje požara u Sanskom Mostu (VIDEO)

U požaru koji je u proteklu subotu u večernjim satima zahvatio kompleks Vodenog parka, na lokalitetu Šejkovača, općina Sanski Most, u potpunosti je izgorio drveni objekat koji se nalazi u sklopu ovoga kompleksa bazena.

Po izbijanju požara koji je zahvatio drveni šadrvan, na lice mjesta stigli su pripadnici vatrogasne jedinice iz Sanskog Mosta te spriječili dalje širenje požara na okolne objekte. U ovome događaju, na sreću, nije bilo povrijeđenih, a prema prvim indicijama radi se o namjerno izazvanom požeru.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice Sanski Most, a pregledom nadzornih kamera koje pokrivaju unutrašnjost cijelog kompleksa, ustanovljeno je kako su požar podmetnule najmanje dvije maskirane osobe koje se vide na snimcima.

Pretpostavlja se kako su najvjerovatnije preskočili zaštitnu ogradu, te potom podmetnuli požar koristeći zapaljivu tečnost koju su prethodno upotrijebili. Iz preduzeća “Vodeni park” su se oglasili i naveli kako im je u požaru pričinjena znatna materijalna šteta.

“Ovo nije prvi put da je Vodeni park na meti ovakvih napada, pa ovim putem molimo nadležne institucije, medije i građane da pomognu u pronalasku počinilaca. Iz priloženih video nadzora, ukoliko prepoznate lica, molimo vas da to odmah prijavite nadležnom organu. Za onoga ko pomogne u otkrivanju počinilaca slijedi novčana nagrada”, naveli su iz ovoga preduzeća.

Inače, ovaj kompleks bazena započeo je s radom prije dvadesetak godina i omiljena je destinacija tokom ljeta za brojne građane Sanskog Mosta, ali i šire. Iz policije su nam potvrdili kako je u toku potraga za počiniocima ovoga krivičnog djela, a slučaj vodi nadležno Tužilaštvo Unsko sanskog kantona.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE