Utorak, 9 Aprila, 2024

Kate Middleton se prvi put pojavila u javnosti; ekskluzivni video snimak britanskog lista The Sun

Princeza Kate viđena je u javnosti samo sedmicu dana nakon kontroverze oko digitalne manipulacije fotografije koju je u na platformi X objavila Kensingtonska palača. Princeza od Walesa, prikazana je u novom videu sa princom Williamom dok je par bio u posjeti lokalnoj farmi tokom vikenda u Windsoru u Engleskoj.

Video, koji je objavio britanski list The Sun, a podijeljen je u ponedjeljak navečer, prvi je video snimak koji je javnost vidjela otkako je Kate hospitalizirana sredinom januara zbog, kako je Kensingtonska palača tada opisala; planirane operacije abdomena. To je ujedno i tek treći put da je princeza viđena u javnosti od kraja decembra dok se na mrežama i dalje postavljaju pitanja o njenom zdravlju. Ali, i potencijalnim ljubavnim aferama o kojima javnost u Britaniji bruji, a što Kraljevska porodica odbacuje, piše Forbes.

Britanske novine The Sun su izvijestile da je Kate viđena tokom vikenda kako izgleda “sretna, opuštena i zdrava” dok se bavila svakodnevnim životom u Windsoru, gdje ona i William žive sa svoje troje djece; prinčevima Georgeom i Louisom, te princezom Charlotte. Osim što su zajedno posjetili lokalnu farmu, Kate i William su navodno posmatrali i njihovo troje djece kako se bave sportom, piše The Sun.

Od januara, produženo odsustvo Kate sa javnih dužnosti izazvalo je glasine o njenom zdravlju i braku sa Williamom. Te su se glasine samo pojačale nakon što su globalne novinske agencije kasnije povukle fotografiju koju su William i Kate podijelili na društvenim mrežama na Majčin dan u Velikoj Britaniji zbog, kako su velike news agencije javile, zabrinutosti zbog “digitalne manipulacije”.

Kate je kasnije objavila izjavu na društvenim mrežama u kojoj se izvinjava zbog “zabune” koju je izazvala fotografija. „Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa fotošopom“, rekla je ona u objavi. “Željela sam da izrazim svoje izvinjenje zbog bilo kakve zabune koju je izazvala porodična fotografija. Nadam se da su svi koji su slavili imali sretan Majčin dan.”

Posljedice povlačenja fotografije, međutim, dovele su do toga da veći svjetski mediji, ali i javnost, dovode u pitanje pouzdanost Kraljevske porodice. Prošle sedmice, čelnik jedne od novinskih agencija koja je povukla fotografiju, Agence France-Presse, rekao je za BBC News Radio da se Kensingtonska palača više ne smatra izvorom od povjerenja za agenciju. “Ne, apsolutno ne”, rekao je Phil Chetwynd, direktor međunarodnih vijesti u AFP-u. “Kao i sa bilo čim, kada vas izvor iznevjeri, granica se pomjera.”

Prema Chetwyndovim riječima, izdavanje “obavještenja o uklanjanju” fotografije na osnovu manipulacije je vrlo rijetka pojava. Kensingtonska palača nije komentarisala fotografiju osim izvinjenja koje je uputila Kate. Kada je Kate hospitalizovana u januaru, iz palače su rekli da se od nje ne očekuje da će nastaviti s javnim dužnostima sve do poslije Uskrsa.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE