Utorak, 9 Aprila, 2024

Koliko često biste trebali prati pidžamu

IZVORklix.ba

Ukoliko istu pidžamu nosite predugo, možete iziritirati tijelo, što će dovesti do dermatoloških problema. Stručnjaci su otkrili nakon koliko danas ju je potrebno mijenjati.

Statistike su pokazale da je prosječna dužina vremena tokom kojeg žene nose pidžamu 17 dana, a muškarci je nose u prosjeku 13 dana. Harpa Gretarsdottir, stručnjakinja za modni marketing, preporučila je pranje pidžame nakon tri do četiri noći nošenja.

No, ukoliko se tuširate neposredno prije spavanja, onda vrijeme nošenja možete produžiti na pet do sedam noći nošenja. Ukoliko imate problema s pretjeranim znojenjem ili masnom kožom, perite je češće nego što je preporučeno.

“Savjet koji bismo dali onima koji se češće znoje jeste da pidžamu mijenjaju svaki drugi dan, ako ne i svakodnevno. To pomaže u sprečavanju nastajanja neugodnog mirisa i nakupljanja prljavštine, kao i pružanje čišćeg i svježijeg osjećaja prilikom idućeg oblačenja pidžame”, dodala je.

Pidžame biste uvijek trebali prati u vrućoj vodi, na 60 ili više stepeni, kako biste uspjeli ubiti bakterije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE