Četvrtak, 18 Jula, 2024

Ko će od 1. septembra ostati bez struje? EPBiH počeo sa primjenom novog Zakona o električnoj energiji FBiH

Operator distributivnog sistema JP Elektroprivreda BiH je u skladu s novim Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH utvrdio listu malih kupaca i listu kupaca od posebnog društvenog značaja, koji zadržavaju pravo na korištenje javne usluge snabdijevanja električnom energijom.

Pored navedenih, pravo na javnu uslugu snabdijevanja imaju i kupci iz kategorije domaćinstva.

Kupci koji nisu na listi malih kupaca i listi kupaca od posebnog društvenog značaja, izuzev domaćinstava, bez prava na javnu uslugu snabdijevanja kod JP Elektroprivreda BiH ostaju od 1. septembra 2024. godine, i u obavezi su da do tada pronađu snabdjevača na tržištu električne energije, o čemu će biti obaviješteni od strane JP Elektroprivrede BiH u svojstvu javnog snabdjevača.

Kupcima koji u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH ostaju bez prava na javnu uslugu snabdijevanja, JP Elektroprivreda BiH će u svojstvu tržišnog snabdijevača u periodu od 3. juna do 31. augusta 2024. godine dostaviti ugovore o snabdijevanju električnom energijom za tržišno snabdijevanje, koji će biti kreirani po istim kriterijima za sve kupce, piše Raport.

Imajući u vidu da je u navedenom periodu potrebno pripremiti značajan broj ugovora, JP Elektroprivreda BiH upućuje molbu kupcima da se za ove potrebe ne obraćaju s pojedinačnim zahtjevima, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE