Utorak, 9 Aprila, 2024

Izvanredan uspjeh: Dino Škrgić iz Cazina primljen na doktorski studij u SAD-u uz prestižnu stipendiju

Cazinjanin Dino Škrgić, student četvrte godine studija na Odsjeku za fiziku, postigao je izvanredan uspjeh kao najbolje rangirani kandidat te je primljen na doktorski studij na University at Buffalo u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegova izuzetna akademska izvrsnost prepoznata je, što mu je omogućilo da dobije prestižnu stipendiju za nastavak svojih studija.

Objavu Odsjeka za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA prenosimo u cijelosti:
Student četvrte godine studija na Odsjeku za fiziku, Dino Škrgić, primljen je na doktorski studij na University at Buffalo u Sjedinjenim Američkim Državama. Posnosni smo što je pri tome prepoznat kao najbolji prijavljeni kandidat na osnovu čega mu je dodijeljena prestižna stipendija. Ovo još jednom svjedoči o kvalitetu studenata Odsjeka za fiziku, ali i o kvalitetnim studijskim programima Odsjeka za fiziku. Žao nam je što nas Dino napušta, ali smo u isto vrijeme i sretni jer će imati priliku da dodatno produbi svoja istraživanja iz oblasti fizike elementarnih čestica, gravitacije i kosmologije kojima se počeo baviti u okviru prvog ciklusa studija na Odsjeku za fiziku. Dino, želimo Vam puno sreće i uspjeha u daljem studiju i naučno-istraživačkom radu ????

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE