Srijeda, 15 Maja, 2024

Izraelski ambasador se obratio Vijeću sigurnosti UN-a: “Nisu štedili ni Al-Aksu, Iranu je važnije uništenje”

Erdan je na sastanku je optužio Iran za kršenje međunarodnog prava

Iranski ambasador u UN-u Amir Saed rekao kako je “izraelski režim prekršio Povelju Ujedinjenih nacija napadom na konzulat Irana u Damasku”, te da je Iran zbog toga pokrenuo niz napada, te poručio da njegova zemlja ne teži eskalaciji sukoba i da sukob sa Sjedinjenim Američkim Državama nije njihov cilj, ali da će proporcionalno odgovoriti na sve vojne operacije protiv Irana.

Gilad Erdan, izraelski ambasador, na sastanku je optužio Iran za kršenje međunarodnog prava.

On je na tabletu pustio video, na kojem je prikazano izraelsko presretanje iranskih dronova iznad džamije Al-Aksa.

– Evo, možete pogledati. U očima Irana, uništenje Izraela je važnije od svetih mjesta islama – obratio Erdan iranskom ambasadoru.

Nakon toga je izraelski ambasador pozvao Vijeće sigurnosti da osudi Iran, ponovo mu uvede sankcije i proglasi iransku Revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom.

– Jedina opcija je osuditi Iran i iskoristiti sva potrebna sredstva kako bi ga natjerali da plati visoku cijenu za svoje užasne zločine – poručio je .

 

 

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE