Utorak, 9 Aprila, 2024

Huso fizički nasrnuo na policajku jer je zatražila detaljniju provjeru

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Huse Golaća, rođenog 1998. godine u Tuzli, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je 20. novembra 2022. godine, na MGP Orašje, prilikom vršenja službenih radnji – granične kontrole lica i vozila na izlazu iz BiH, fizički nasrnuo i napao na policijsku službenicu Granične policije BiH, nakon što je policajka od njega zatražila da u okviru granične kontrole izvrši detaljnije provjere predmeta koje je optuženi posjedovao kod sebe, uključujući i sumnjive predmete.

Optuženi se tereti da je napao službenu osobu u institucijama Bosne i Hercegovine pri vršenju službenih radnji, nanijevši joj lake fizičke povrede, čime je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 241.a stav 2., u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE